Huh? Gaat TOON weg?

Ja, je ziet het goed… het pand waar TOON in zit staat te huur.

Dat behoeft enige uitleg.

In 2015 zijn we, vanuit de Westergasfabriek, naar de Jan Evertsenstraat gekomen. De toenmalige Winkelstraatvereniging Ik Geef om de Jan Eef was de hoofdhuurder van het pand en TOON was onderhuurder voor een deel. Dat was voor ons een haalbare constructie waarmee we de kans hadden te groeien en op (lange) termijn het huurcontract over te nemen. Het liep echter anders en in de zomer van 2016 stonden we voor de keuze om zelf het pand te huren tegen het nieuwe huurtarief, of te stoppen.  

Gesterkt door het grote draagvlak onder TOONers, bezoekers, buurtbewoners, de gemeente, en ons eigen enthousiasme, optimisme én het realiseren van het TOONpodium, zijn wij de uitdaging aangegaan. En een hele tijd is ons dat gelukt, tot nu. 

De huurbaas is meedenkend en heeft een regeling met ons
getroffen onder voorwaarde dat hij kan uitkijken naar een huurder die deze huur wél kan betalen. 

Door de situatie met iedereen te delen geven we iedereen de kans om mee te denken. En er zijn al initiatieven gaande waarover later meer!

Wij gaan heel graag nog heel lang door met TOON maar we kunnen het niet alleen en staan open voor verandering.

Vooralsnog gaan we door en hopen van harte op jullie te kunnen blijven rekenen, en jullie op ons. Het is voor ons fijn dat we het met iedereen kunnen delen waardoor de oplossing misschien wel dichterbij is dan we denken.

Meld je aan op de intekenlijst in de winkel of hieronder om meer te weten of mee te denken!

Laura en Marina
 

3e0f20a2-e6ef-47c7-b84e-0b0a8d7b5a55-01