Huh? Gaat TOON weg?

TOON is per woensdag 12 september gesloten.

Waarom?

In 2015 zijn we, vanuit de Westergasfabriek, naar de Jan Evertsenstraat gekomen. De toenmalige Winkelstraatvereniging Ik Geef om de Jan Eef was de hoofdhuurder van het pand en TOON was onderhuurder voor een deel. Dat was voor ons een haalbare constructie waarmee we de kans hadden te groeien en op (lange) termijn het huurcontract over te nemen. Het liep echter anders en in de zomer van 2016 stonden we voor de keuze om zelf het pand te huren tegen het nieuwe huurtarief, of te stoppen.

Gesterkt door het grote draagvlak onder TOONers, bezoekers, buurtbewoners, de gemeente, en ons eigen enthousiasme, optimisme én het realiseren van het TOONpodium, zijn wij de uitdaging aangegaan. En een hele tijd is ons dat gelukt, tot zomer 2018.

De huurbaas was meedenkend en trof een regeling met ons onder voorwaarde dat hij kon uitkijken naar een nieuwe huurder. Hij heeft ons laten weten dat hij die nu waarschijnlijk gevonden heeft.

Nu we de deuren op de Jan Eef hebben moeten sluiten kunnen we weer met een frisse blik de toekomst inkijken. We krijgen veel tips en contacten aangereikt waar we verder onderzoek naar gaan doen. Hou ons in de gaten en wellicht gaan we elkaar weer zien!

Liefs,

Laura en Marina
3e0f20a2-e6ef-47c7-b84e-0b0a8d7b5a55-01