A-talent-to-Amuse_1

A TALENT TO AMUSE

Een selectie uit de liedjes van Noël Coward.

Sommige van u zullen bij de naam Noël Coward  direct denken aan de geestige en stijlvolle komedies die hij geschreven heeft.

Echter maar weinig mensen weten dat hij daarnaast ook  de auteur is van een indrukwekkend “light verse” oeuvre.  Meer dan vijfhonderd liedjes, waarvoor hij zelf ook de muziek componeerde en die hij op een onnavolgbare manier veelal zelf vertolkte.

Van  het humoristisch “Mrs. Worthington”, een cri de coeur over al die affreuze en ambitieuze moeders die probeerden om een engagement bij hem  los te peuteren voor hun, in hun ogen zeer getalenteerde  dochters, tot het ontroerend zelfportret “If love were all.”.

Sir Noël was een artistieke duizendpoot en, zoals hij zelf schreef, “ A talent to amuse”.

Via het gefingeerde personage van zijn butler komen we losjes meer te weten over deze bijzondere auteur. Wie was deze opmerkelijke verschijning, die aan het begin van de vorige eeuw het Engelse theater min of meer op zijn kop zette?

Wil van der Meer speelde als acteur bij verschillende toneelgezelschappen waaronder Art & Pro, Het Nationaal Toneel, het Noord Nederlands Toneel en en in een groot aantal vrije theaterproducties waaronder recent in de  DeLaMar zomerkomedie Terug naar Toen, Soldaat van Oranje en in de Opus One musical productie Sweeney Todd.  Daarnaast maakt hij deel uit van PS-Theater, het stadsgezelschap uit Leiden, waar hij in de voorstellingen Ons Bloed, Ons Hart en Wij van de Fabriek speelde.

Naast zijn werkzaamheden als acteur is hij docent aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater en was hij de regisseur van diverse cabaretprogramma’s van onder andere Joep Onderdelinden, Ellen Dikker en Johan Goossens.

Datum, tickets & info

Datum: zaterdag 14 april 2018
Aanvang: 20:30 uur
Duur: 21:40 uur
Prijs: €13,50