johnny-ontmoet-shaffy-1
johnny-ontmoet-shaffy-2
johnny-ontmoet-shaffy-3

Amsterdams Allooi presenteert: Johnny Ontmoet Shaffy

Amsterdams Allooi. Van goed allooi hopen wij, want volgens het woordenboek zijn zij dan van waarde. Ja zelfs van een hoog gehalte, van formaat, van kaliber. Nou, wat willen we nog meer!

Het gezelschap bestaat uit 2 pianisten die om de beurt acte de présence geven. De één is een ware nestor (lees ouwe rot) in het vak, Johan Hoogeboom. De ander is een jeugdig talent (lees jonge hond), Mattijs Verhallen.

Zij begeleiden op toetsen Hanneke van de Biggelaar en Martin Spee. Een heus zangkoppel met een brede interesse voor muziek en theater. Bart Roelofs, de explicateur maakt het verhaal compleet! Hij is het die net als vroeger bij de stomme film de beelden en de liedjes aan elkaar knoopt. Dit maakt hun voorstellingen zo bijzonder. Zij plaatsen de liedjes in een verhaal. In een context waardoor alles gaat leven en waarmee zij het publiek boeien.

Johnny ontmoet Shaffy

Dat klinkt beter dan Johannes Hendricus van Musscher ontmoet Didi Snellen, de echte namen van de volkszangers, de zangers van het levenslied, de chansonniers, de wereldzangers van onze stad. Maar wat hadden deze twee, naast Mokum, nog meer gemeen? Hoe zat dat met moeders, geld, relaties, drank, de Jordaan, België? Wat was hun band met Liesbeth, Tante Leen, met elkaar en met de roem? Wisten zij wat hen overkwam en hoe het overkwam?

Op een verrukkelijke muzikale reis door twee levens, soms groots, soms heel klein, struikelen we over de verschillen, overeenkomsten en ontroerende paradoxen. Johnny en Shaffy, niet voor het eerst samen in één theater, wel voor het eerst een ontmoeting op een dieper menselijk niveau, los van sterrenstatus bekeken vanuit het heden.

Zang: Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar
Piano en arrangementen: Johan Hoogeboom, stand-in Mattijs Verhallen
Explicateur: Bart Roelofs
Adviezen: Kick van der Veer

Omslagafbeelding:
Foto Ramses Shaffy: Josje Godschalk.
Beeltenis van johnny Jordaan; gebaseerd op borstbeeld Kees Verkade.
Compositie / bewerking: Peter Theebe.

 

Tickets


Datum, tickets & info

Datum: woensdag 14 december
Aanvang: 20:30 uur
Deur open: 19:45 uur
Duur: 90 minuten
Pauze: ja
Prijs: €17,-