Judith_Koning_Iete_Valkema_1

opening expo Atelier Open: Judith Koning & Iete Valkema

Judith Koning is één van de 10x10artist kunstenaars die exposeren bij TOON.
10x10artist is een project van Atelier Open, waaraan ongeveer 80 kunstenaars meedoen: zij hebben allen speciaal voor het project kunstwerken van 10 x 10 cm gemaakt.
Elke maand kiest een 10x10artist-kunstenaar een jonge kunstenaar of maker uit om samen de kelder in te richten met hun werk. Judith koos het jonge talent Iete Valkema.

Judith Koning is in 1970 geboren in Schagen. Na de Gerrit Rietveld academie, de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten (AHK) is ze in Amsterdam blijven wonen.
Na 14 jaar Amsterdam keert ze terug naar rustig Schagen.
Ze werkt graag met materialen die al een leven en een stukje geschiedenis hebben. Materiaal met wat schade en levenservaring.
Alles kan haar inspireren. Ruimte, een woord, een gevoel. Elk thema behandeld ze persoonlijk en dichtbij met een glimlach naar de regels van het spelen.
Volgens vrienden en klanten heeft haar werk humor, eigenheid en is het verrassend dichtbij.
Voor deze expositie heeft Judith Koning zich laten inspireren door de humoristische fantasiewereld in het schilderij ‘Antonius drieluik’ van Jeroen Bosch.

Jong talent Iete Valkema 2002 is geboren in Amsterdam. Ze is na 2 jaar met haar ouders in Schagen gaan wonen. Vanaf al heel jong is ze bezig met maken. Een inspiratiebron voor volwassenen. Ze werkt heel precies en net. Ze heeft een goed gevoel voor vormgeving. Ze maakt prachtig werk met textiel, wol en papier. In deze expositie toont ze een variatie aan hangers van macramé. Macramé hangers met mokje van porselein, voor een waxinelichtje of een kleine vetplant.

Iete en Judith hebben elkaar in Schagen voor het eerst ontmoet toen Iete 4 jaar was en Judith 36. Er was herkenning en een soort van automatische klik in creativiteit. Los van elkaar zitten ze graag in de knoop. Letterlijk en figuurlijk. Met draad, katoen en naaigaren. Beide kunnen zich vastgrijpen in een creatief proces. Ontsnappen aan de werkelijkheid in hun eigen creatieve hoofd. Judith vindt het heel inspirerend wat Iete doet en herkent zichzelf er ook in. Net als Iete is zij al vanaf klein kind een maker. Samen scheppen ze op initiatief van Atelier Open een duo expositie in de kelder van TOON.

Datum, tickets & info

Datum: zondag 11 juni
Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur
Prijs: gratis entree