Blackbird

Singer-songwriter Merel Koman zong in allerlei bands door het hele land voordat ze Baer Traa tegenkwam en met hem het Americana/Folk duo The Marble Roots oprichtte. Merel ontdekte haar passie voor het schrijven en schreef o.a. de soundtrack voor de korte film ‘William’ (door Sun Cat Productions) die uiteindelijk op het filmfestival in Cannes belandde.

De zangeres, die voorheen jazz studeerde aan het conservatorium, staat bekend om haar warme stemgeluid en natuurlijke performance. Ze excelleerde al op vele podia, met als één van de hoogtepunten een lied dat ze solo zong voor Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Merel is momenteel met producer Paul Willemsen (Beans & Fatback, Ruben Hein, Kris Berry) in de studio om haar eerste nummers op te nemen. Een paar dagen na het concert in TOON vertrekt ze naar New York om daar met filmmaker Caatje van Leeuwen haar eerste videoclip op te nemen. Een eerste single van Blackbird wordt verwacht in september 2016.

Blackbird geeft een exclusief, intiem concert voor 50 mensen in TOON Amsterdam waar ze met een kleine bezetting haar eigen nummers live gaat spelen. Nummers die geïnspireerd zijn door gerenommeerde songwriters als Joni Mitchell, Crosby, Stills & Nash maar ook door de onovertroffen Amy Winehouse en de grandioze Lianne la Havas. Het is een primeur: in het vintage decor van TOON zullen de splinternieuwe liedjes van Blackbird voor het eerst tot leven komen voor publiek.

Datum, tickets & info

Datum: zaterdag 18 juni

Aanvang: 20:00 uur
Deur open: 19:00 uur
Duur: 60 min
Prijs: €12,- via Ticketscript

De bar is vanaf een half uur voor aanvang tot een uur na afloop geopend!

Blackbird_1