Christian Pabst Trio_1 (@Patrycja Rozwora)
Christian Pabst Trio_2 (@Bart Voorbergen)
Christian Pabst Trio_3 (@Uli Kra)
Christian Pabst Trio_4 (@Uli Kra)
Christian Pabst Trio_5 (@Uli Kra)
Christian Pabst Trio_6 (@Hipermania)
Christian Pabst Trio_7 (@ Jean M. Laffitau)

Christian Pabst Trio - Inner Voice  (Pre-CD Release Concert)

“Prachtige composities uitgevoerd door excellente muzikanten” Birmingham Times, USA

“Het doet denken aan een kleine versie van het Metropole Orkest.” Jazzflits

Wanneer de internationale pers pianist Christian Pabst beschrijft, worden vaak woorden gebruikt zoals ‘een dichter op de piano’ of ‘een buitengewoon lyrische muzikant’. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat de basis voor zijn muziek altijd een verhaal is en vooral een persoonlijk verhaal.

In TOON stelt hij “INNER VOICE” voor – het nieuwe album van zijn vertrouwde trio dat in februari op het label mochermusic gaat uitkomen.

Zijn medemuzikanten Marco Zenini op bas en Erik Kooger op drums staan middenin de opwindende composities. Marco woont in Rome en is daar een veelgevraagd bassist vanwege zijn melodische benadering en zijn exceptioneel gevoel voor groove. De Nederlandse drummer Erik Kooger, bekend o.a. door Michiel Borstlap Trio en De Deeldeliers, perfectioneert de stijl van het trio met zijn gepassioneerd en gevoelig spel.

Het meest opmerkelijke van deze groep en hun nieuwe programma is de zeer persoonlijke manier waarop verhalend wordt gemusiceerd, een stijl waarmee dit trio al sinds het begin wordt geassocieerd. Elegant gecomponeerde passages gaan als vanzelf over in krachtig samenspel en improvisatie vuurwerk. De poëzie openbaart zich door het samengaan van verschillende artistieke en culturele invloeden en weet zo luisteraars van alle muzikale achtergronden te boeien.

Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt het Christian Pabst Trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cinematische klankwereld waar muzikale stijlen met elkaar versmelten. Een spannende balans tussen compositie en improvisatie.

Datum, tickets & info

Datum: zondag 21 januari
Aanvang: 20:00 uur
Prijs: €12  / €9 voor CvA studenten