Open Deur: Eize van der Veen

Open deur bij TOON is gratis toegankelijk. De winkel is geopend voor publiek.

Vandaag is Eize in de winkel aanwezig en demonstreert het afwerken van zijn producten middels de pastoneersteek. Elize is tot 17:00 uur aanwezig.

Eize van der Veen ontwerpt en maakt kunst en design concepten en producten. De handgemaakte producten (in beperkte oplage) zijn gemaakt van duurzame natuurlijke materialen, waarbij verbinding het uitgangspunt is.

De wollen plaids en shawls zijn handgemaakt in het atelier van Eize van der Veen in Amsterdam. De stoffen die hij hiervoor gebruik, komen uit een samplecollectie van zeer hoogstaande Duitse- en Italiaanse modemerken. De plaids en shawls zijn ontworpen vanuit de patchwork of applicatietechniek en gemaakt van een kwalitatieve wol of vilt, waarvan hooguit enkele meters zijn geweven. De stoffen, in een klassiek weef- en kleurpatroon, heeft hij in banen geknipt en vervolgens handmatig in een nieuw patroon aan elkaar gestikt.

Elk wollen plaid of shawl is origineel met een verschillende voor- en achterkant en ander formaat en daardoor ook zeer uniek. De plaids zijn afgewerkt met DMC borduurzijde in de klassieke pastoneersteek.

Datum & info

Datum: zaterdag 22 oktober
Tijd: 13:00 – 17:00

Eize_van_der_Veen_3
Eize_van_der_Veen_4
Eize_van_der_Veen_5
Eize_van_der_Veen_1