Francisca&Friends

De Arubaans-Surinaamse zangeres Francisca Burgos is begonnen met klassiek en jazz zang , waarna ze is overgestapt naar funk&soul. De laatste jaren heeft ze in verschillende salsabands gezongen w.o Tipico Tampoco en als leadzangeres bij Salsaband Sabroso uit Amsterdam. Verder heeft zij ook gastoptredens gedaan bij andere salsabands waaronder Trio Los Dos. Sinds begin dit jaar treedt ze op met haar eigen band Francisca & Friends en richt zij zich nu op verschillende muziekstijlen waarvan zij ook houdt. Francisca is niet alleen een zangeres maar ook een performer die zichtbaar geniet van de interactie met de band en het publiek. Zij raakt je met haar warme funky stem en neemt met haar aanstekelijke enthousiasme het publiek mee.

De band bestaat uit een internationale bezetting:  Op bas: Peter Gheysen (Belgie)hij  is gespecialiseerd in Jazz, Afro-Cubaanse, Braziliaanse stijlen, Zouk, Kompas, Zoukous en Semba. Zijn funky bas drijft je de dansvloer op, Piano: Arben Ramadani (Albanië), is opgeleid door de Engelse jazz piano-cat John Taylor, maar schuwt andere muziekstijlen niet. Op gitaar speelt Sterling Peterson (Curaçao) de sterren van de hemel. In zijn stijl zijn heel duidelijk blues, rock, jazz, klassiek, Afrikaanse en Caribische ritmes te horen. De Molukse drummer, percussionist Daniel Luhulima speelt Jazz , Funk , Soul , R&B , Gospel, Afro Cubaanse , en Braziliaans muziekstijlen.  Als Daniel drumt spat de passie ervan af

Francisca & Friends speelt nu voor het eerst in een intieme setting. TOON is daarom de ideale locatie om voor het eerst eigen nummers te presenteren.  Tijdens het optreden wordt je meegenomen on a musical journey van de fifties jazz via een vleugje latin, en a touch of reggae door naar de seventies & eighties swingende soul & funk. Maar ook nummers  van Amy Winehouse en Ben Lóncle soul staan op het repertoire. Met Francisca & Friends komen muziekliefhebbers met verschillende voorkeuren zoals de muziek van Nina Simone, Astrud Gilberto, Buena vista Social Club, Bob Marley, Stevie Wonder, Rose Royce en Tina Turner Check in bij Nina Simone en Astrud Gilberto, Buena &Vista Social Club, transit naar Amy Winehouse, Bob Marley, final destination: Ben Lóncle Soul, Stevie Wonder, Rose Royce e aan hun trekken,Check in bij Nina Simone en Astrud Gilberto, Buena &Vista Social Club, transit naar Amy Winehouse, Bob Marley, final destination: Ben Lóncle Soul, Stevie Wonder, Rose Royce e en zijn ze verzekerd van een swingende avond.

Datum, tickets & info

Datum: vrijdag 16 juni
Deur open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 22:30 uur
Pauze: ja
Prijs: vvk €12,50, aan de deur €15

TICKETS

francisca_&_friends_1
francisca_&_friends_2
francisca_&_friends_3
francisca_&_friends_4
francisca_&_friends_5
francisca_&_friends_6
francisca_&_friends_7
francisca_&_friends_8