Fringe Festival - The Karamazovs

Over Brecht Hermans

Brecht Hermans is een Belgische theatermaker, wonend in Rotterdam. Hij studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en Podiumtechnieken aan het RITS in Brussel. Daarna werkte hij freelance als acteur, schrijver, recensent, podiumtechnicus en productieleider voor organisaties als Hotel Modern, Festival van Vlaanderen en De Morgen. Nu werkt hij als acteur voor Theater Babel Rotterdam en schreef in het afgelopen seizoen teksten voor DOX in Utrecht en Filet Puur in België. In zijn eigen theaterwerk staat de ontmoeting centraal. Zo gaat Brecht regelmatig de straat op met zijn mobiele radio i Play, waarin hij zoekt naar verhalen in ruil voor muziek.

Over The Karamazovs

Wil jij schitteren op het Amsterdam Fringe Festival? Grijp je kans met The Karamazovs. Brecht Hermans bewerkt Dostojevski’s meesterlijke roman De Gebroeders Karamazov tot hoorspel in afleveringen en brengt het samen met jou tot leven. We lezen samen de dialogen luidop en geven zo met onze gezamenlijke fantasie vorm aan de personages. Volg de hele serie of kies je lievelingsepisodes uit, wij benen je bij. En lees je liever niet? Luister dan lekker naar de tekst en de live muziek van cellist Pau Marques i Oleo.

The Karamazovs gaat over drie broers en hun hebzuchtige vader – over bloed, wraak en jaloezie. Maar ook over religie en rechtspraak, over ethische en existentiële kwesties. Wat betekent het om een goed mens te zijn? Waarom is het zo moeilijk om samen te leven? Hoe kunnen we elkaar verdragen als we in de ander ons eigen falen weerspiegeld zien? Dostojevski is vlijmscherp, maar toont ook mededogen en empathie. The Karamazovs is een oproep om voluit voor het leven te kiezen, met compassie voor onszelf en de anderen.

Speciaal voor Amsterdam Fringe vertaalt Abraham Meeuwsen de tekst naar het Engels, zodat ook de internationale bezoekers van het festival kunnen meelezen. De moeilijkheidsgraad ligt niet zo hoog: if you can read this, you will be fine.

Datum, tickets & info

Datum: 8 t/m 16 september (m.u.v. maandag 11 september)

vrij 8 sept 19:30 – 20:15
za 9 sept 19:00 – 19:45
zon 10 sept 19:00 – 19:45
di 12 sept 20:00 – 20:45
woe 13 sept 19:30 – 20:15
do 14 sept 20:00 – 20:45
vrij 15 sept 19:30 – 20:15
za 16 sept 19:00 – 19:45

Duur per aflevering/avond: 45 min
Taal: Engels
Tekst verkrijgbaar in Nederlandse en Engelstalige versie: €11,50

Foto’s: © Charlotte Brand

The Karamazovs_1
The Karamazovs_2
The Karamazovs_3
The Karamazovs_4
The Karamazovs_5
The Karamazovs_6
Fringe_2017