Looping_Ladies_banner

Laura Stavinoha & Carlien Jeanne: Looping Ladies

Wat is live looping? Met een loop station maak je in je eentje een heel muziekstuk door verschillende laagjes op te nemen met je stem en/of een instrument. Waar veel muzikanten dit alleen gebruiken als extra effect, maken Laura en Carlien hele songs met dit apparaat. In de Verenigde Staten is live looping een heel genre op zich, groot gemaakt door artiesten als Ed Sheeran, Kimbra en KT Tunstall.

Laura Stavinoha is vocalist, songwriter, loop artist, vocal coach en producer. Als zangeres heeft ze uiteenlopende genres gezongen, van barok tot deep house en van haar eigen pop songs tot Avant-garde klassiek. Jarenlang heeft ze als klassiek sopraan opgetreden in binnen- en buitenland. Tegenwoordig onderzoekt Laura alle intuïtieve mogelijkheden van haar stem en verwerkt dit in puur vocale composities voor de loop station. Verwacht een zeer eclectische set: van mystieke harmonieën tot groovy beats. Laura heeft sinds 2012 drie EP’s uitgebracht en presenteert tijdens dit concert haar vierde EP.

Carlien Jeanne is singer-songwriter en schrijft haar muziek op gitaar, ukelele en looping pedal, met een centrale rol voor de tekst. Haar stem doet denken aan Joni Mitchell en Norah Jones. Carliens funky, folky, soulful songs zijn geïnspireerd door artiesten als Regina Spektor, Passenger and KT Tunstall. Sinds 2012 heeft Carlien twee EP’s uitgebracht en veel getoerd in binnen- en buitenland. Op het moment werkt ze aan een nieuwe single.

Datum, tickets & info

Datum: donderdag 28 september
Aanvang: 20:00 uur
Duur: 22:00 uur
Pauze: ja
Prijs: €10,-

Looping_Ladies_poster