LLL & FunkyVinyl present: Dansmeditatie op vinyl plaatjes

 

Hi LifeLong Learners!

Leren door te dansen, dat gaan we doen tijdens de Funk ’n Rhythm avond op 1 december. Een samenwerking tussen vinyl dj’s boekingskantoor FunkyVinyl en LLL. Deze avond zal bestaan uit een begeleide dansmeditatie: via je lichaam in het hier en nu komen, uit je hoofd in je lijf :-). Dit doen we door je te begeleiden binnen een aantal opeenvolgende ritmes. Ieder ritme vraagt om een andere beweging maar er zijn zeker geen voorgeschreven pasjes; ieder danst op zijn eigen manier. De avond wordt geleid door Annelin Henkes, founder van LLL.

Dit event is geïnspireerd op de 5rhytms van Gabrielle Roth. Zij ontwikkelde deze dansmeditatie in New York eind jaren zestig. Roth verdiepte zich in de kracht van beweging, dans, poëzie, zang, meditatie en theater en leidde uiteindelijk honderden mensen op tot docent. De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) vormen samen een ‘wave’ van beweging.
5rythms is bekend over de hele wereld, maar LLL & Funky Vinyl denken dat het nóg funkier mag.

En waarom vinden we Funk ‘n Rhythm zo belangrijk om te organiseren? Omdat dansen eeuwenoud is! De oudste sjamanen dansten al bij belangrijke zaken als de dood en geboorte. In het Westen zijn we het dansen een beetje verleerd. Of we doen het wanneer we uitgaan en drank op hebben..Ook fijn, maar veel minder bewust! Door bewust te dansen kan je compleet in het hier en nu komen: hoofd uit, hart aan. En dat alles zonder het gebruik van alcohol zodat het een pure ervaring wordt.

Funk ’n Rhythm is voor iedereen: als je graag danst, maar ook als je het juist spannend vindt, of nooit danst. Dus trek je danspak aan en kom naar Funk ’n Rhythm.!

Oja en na de les is er overigens wel ruimte voor een wijntje/biertje – mocht je daar nog behoefte aan hebben. Thee en appelsap is er ook in overvloed 🙂

Dit maal strijkt LLL neer bij TOON: een waanzinnig mooie plek aan de Jan Evertsenstraat waar een podium wordt geboden aan kunstenaars/ondernemers vanuit alle denkbare disciplines.

You should be dancing,YEAH

Datum, tickets & info

LLL & FunkyVinyl present:
Funk ‘n Rhythm: Dansmeditatie op vinyl plaatjes

Inloop: 20:00
start: 20:30
Bijdrage: €10,- aan de deur (cash)
Aanmelden: stuur een mail naar hello@life-long-learning.nl en meld je aan op deze event page.

Lifelong_learning_1