MARLE THOMSON - The canopy tour

Open deur bij TOON is gratis toegankelijk. De winkel is geopend voor publiek en er zijn een aantal stoeltjes voor diegene die neer willen stijken!

MARLE THOMSON // ‘Radio 6 Talent’ Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met een stijl die zich niet in een hokje laat plaatsen. Noem het warm, edgy en kleurrijk, of eigenzinnig; het is bovenal muzikaal. Denk hierbij aan artiesten als Emily King, Lianne La Havas, Laura Mvula en Sufjan Stevens. De Amsterdamse zangeres neemt je mee in de liedjes, geschreven en gezongen vanuit haar ziel. Gebruikmakend van een palet aan kleuren in haar stem, schept Marle een wereld waarin melodie en tekst elkaar moeiteloos weten te vinden. Ruimte en tijd smelten samen in een verfrissend geluid vol beats, loops, keys, gitaar en natuurlijk zang.

LEVITATION // Op vrijdag 5 februari 2016 komt de nieuwe single van Marle uit. De titel van het liedje vertaalt zich in
het Nederlands letterlijk naar “het laten zweven”. Zelf omschrijft de zangeres het nummer als volgt: “Het is als vertraagd vallen in een bodemloze ruimte, zwevend tussen donker en licht. De wereld om je heen zien door scherven van glas, waar het licht doorheen sijpelt, breekt en kleurt als door een prisma. Het nummer gaat over het overwinnen van angst en het vinden van de rust in jezelf.”

Marle schreef LEVITATION op ukelele en vroeg Marcel Tegelaar (Skiggy Rapz) hierbij een beat te maken, waarna ze het samen verder produceerden. Het gevoel van het nummer komt tot uiting in de balans tussen de lichte ukelele, Marle’s breekbare sound en de zware beats van Marcel.

Bekijk de video hier (beveiligd met code: healme2016)

De begeleidende video, gecreëerd door Kamiel Rongen (Hyde Park – www.water-ballet.com), versterkt de boodschap: “Ik zie het voor me als zweven door een onbekende wereld. Een wereld waarin licht en donker elkaar afwisselen, kleuren in elkaar overlopen en zwaartekracht geen rol meer lijkt te spelen.”, aldus de zangeres. De samenwerking met Kamiel kwam als vanzelf tot stand: “De video’s van Kamiel intrigeerde me vanaf het eerste moment dat ik ze zag. Daardoor ontstond er een soort van herkenning. Het ademde een zelfde soort sfeer uit als LEVITATION, dus de keuze was snel gemaakt. Ik was dan ook erg blij dat Kamiel mijn enthousiasme deelde.”

THE CANOPY // Na de release van LEVITATION komt op vrijdag 26 februari THE CANOPY op de markt. De EP vormt een geheel van 7 songs, die Marle in het afgelopen jaar voor een groot gedeelte in haar home-studio schreef en opnam. Vervolgens vroeg de zangeres Paul Willemsen (bekend van zijn werk met o.a. Beans & Fatback, Ruben Hein en Kris Berry) en Marcel Tegelaar (bekend van zijn werk met o.a. Eefje de Visser, Krystl en The Cool Quest) om samen aan de eindproductie van de nummers te werken. De stijl van de plaat kan omschreven worden als ‘soulful space pop’.

De titel van deze EP, die in het Nederlands te vertalen is in “het bladerdak”, staat volgens de zangeres symbool voor het schrijfproces en de gelaagdheid in de nummers. Voor het schrijven heeft Marle de tijd genomen: “Het begon met het schrijven op gitaar, wat nieuw voor me was. Ik speelde en programmeerde in eerste instantie alles zelf. Dit bleek inspirerend te werken, omdat ik nieuwe vormen van schrijven ontdekte. Naast dat het leuk is om alles zelf te spelen en op te nemen, is het een zeer leerzaam proces geweest. Ik wilde weten wat voor soort partijen ik zelf zou spelen en welke sounds mij inspireren.”

Marle trok zich een poosje terug om te ontdekken wat voor soort muziek ze wilde maken: “Tijdens het schrijven bevind je je bij wijze van spreken soms onder en soms boven het bladerdak. Je kan ineens een weids uitzicht hebben, een blik over het langzaam groeiende bos. Op andere momenten begeef je je op de grond, waar patronen van schaduw en licht elkaar afwisselen. Laag voor laag ontstonden er nieuwe nummers, die voor mij natuurlijk voelen.” Hiervan is

THE CANOPY het eindresultaat.

THE CANOPY EP-TOUR // Marle’s muziek onderscheidt zich door veelzijdigheid en creativiteit en is daarom moeilijk te vangen in één stijl. De zangeres bedacht een concept voor haar nieuwe muziek waarin de songs en haar stem helemaal tot hun recht komen in een kleine band-bezetting met toetsen, beats en gitaar. Als ze solo optreedt gaat ze op pad met haar gitaar en loopstation. De officiële start van THE CANOPY EP-TOUR vindt plaats in Paradiso op 23 februari, waarbij de EP gereleased wordt. Tijdens de tour zal Marle veelal optreden op verrassende plekken waarbij verschillende disciplines samen komen en elkaar versterken. Ze creëert er haar eigen miniwereld waar je even in kan wegdromen: “Ik ben gek op concept / vintage stores! Heerlijk om doorheen te struinen en verrast te worden door bijzondere voorwerpen, mooi design of een voorwerp met een verhaal. Dat inspireert me. Ik kan heel blij worden van mooie ontwerpen en grappige vondsten. En ik houd ervan als het een persoonlijke sfeer uitademt, net als het gevoel dat ik ook probeer te creëren met mijn muziek en teksten.”

 

Marle live zien?:

De Hallen – Amsterdam – donderdag 28 januari
Sofar – Amsterdam – vrijdag 12 februari
PopinnPark – Amsterdam – zaterdag 13 februari (opening) Pompstation – Amsterdam – zondag 14 februari (Valentijnsdag) Paradiso – Amsterdam – dinsdag 23 februari (EP-release) Vestzak Theater – Enschede – vrijdag 4 maart

Het Veerkwartier – Haarlem – zondag 6 maart
Concerto – Amsterdam – zondag 13 maart
Westerlab – Amsterdam – maandag 14 t/m zondag 20 maart
Hutspot – Amsterdam – woensdag 23 maart
TrendRecipe – Haarlem – maandag 28 maart (2e paasdag)
Toon – Amsterdam – zaterdag 2 april
INSTORE Conceptstore – Delft – zondag 3 april
Leon|Raoul – Den Haag – zaterdag 9 april
Thuyskamer – Amsterdam – zondag 10 april
Brainy Days – Amsterdam – donderdag 14 april
Tony’s Garage Sale – Rotterdam – zaterdag 16 april
Bar en ZO – Den Haag – zondag 24 april
Restored – Amsterdam – zaterdag 30 april
De Kazerne – Eindhoven – zondag 1 mei
All The Luck In The World – Amsterdam – zaterdag 7 mei
512 – Nijmegen – vrijdag 13 mei
Hard Bitten and The Others – Almere – zaterdag 21 mei
Holtbar – Groningen – zaterdag 28 mei
Plato – Groningen – zaterdag 28 mei
* Meer data worden binnenkort aangekondigd
* THE CANOPY EP-TOUR wordt gesponsord door Jutka & Riska en LENA the fashion library

Datum, tickets & info

Datum: zaterdag 2 april
Aanvang: 15:00
Entree: vrije entree, winkel is geopend

marlethomson_1