Een middag voor ondernemende (mode)ontwerpers

Alles over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies voor ondernemende Amsterdamse makers

Direct aanmelden? Dat kan hier: http://bit.ly/ondernemende-ontwerpers

Ben je bezig met het realiseren van een creatief project? Wil je een stap zetten in de verdere professionalisering van je organisatie? Of wil je investeren in je eigen ontwikkeling? Ongetwijfeld komt telkens dezelfde vraag naar boven: hoe gaan we dit financieren?

Voor ondernemende Amsterdamse kunstenaars en culturele organisaties zijn er (naast subsidie) verschillende opties. Cultuur+Ondernemen en het Amsterdams Fonds voor de Kunst bieden cultuurmakers bijvoorbeeld de Amsterdamse Cultuurlening: een voordelige vorm van lenen én trainen. Bij Voordekunst haal je zelf je financiering binnen via crowdfunding.

En nu slaan deze drie partijen de handen ineen. In september worden er namelijk vier unieke bijeenkomsten georganiseerd voor Amsterdamse cultuurmakers. Hierin leer je alles over slimmer financieren, zodat je een optimale mix van financieringsvormen kunt samenstellen. Zo weet je zeker dat je een duurzame investering doet in je onderneming.

Een middag op maat
Elke bijeenkomst richt zich op een specifieke type cultuurmaker: beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten of (mode)ontwerpers. De bijeenkomst op 26 september is speciaal voor (mode)ontwerpers. Hierin vertellen Marina Slabbers van TOON en Suzan Meijer van Storydresses hoe zij de financiering van hun projecten realiseerden. Er is bovendien uitgebreid ruimte voor jouw vragen aan de sprekers, en genoeg tijd om je mede-deelnemers te leren kennen.

Over de sprekers
TOON is een podiumwinkel waar creatief ondernemers zoals kunstenaars, ontwerpers en artiesten een ruimte kunnen huren. Naast een winkel is TOON ook een podium voor theater, muziek, dans en boek- of cd-presentaties. Dit podium werd gefinancierd door een succesvolle crowdfundingactie bij voordekunst. Daarnaast werd er duurzaam in TOON geïnvesteerd door middel van een Amsterdamse Cultuurlening. Hoe verhouden de twee zich tot elkaar en waar staat TOON nu, na deze financiële impulsen? Oprichter
Marina Slabbers van TOON vertelt het.

De StoryDresses van Suzan Meijer vertellen verhalen: over een zonsondergang in Rome, of de drukke straten van New York. Elk seizoen reist Meijer naar een land om hier verhalen te vangen in haar bijzondere collecties. Vandaag vertelt zij hoe zij de Amsterdamse Cultuurlening gebruikte voor een volgende stap in haar ondernemerschap.

Zien we je dan? Meld je hier aan: http://bit.ly/ondernemende-ontwerpers

Datum, tickets & info

Datum: 26-09-2017
Inloop: 15:30 uur
Programma: 16:00 uur – 18:00 uur

voordekunst_1