Open Deur: Daan en Anne-Maartje’s Carnaval der Dieren

Open deur bij TOON is gratis toegankelijk. De winkel is geopend voor publiek en er zijn een aantal stoeltjes voor diegene die neer willen strijken!

“Wat zal ik vandaag eens gaan doen?”, denkt de Leeuw zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde taferelen komt hij dan tegen..

Pianisten Daan en Anne-Maartje volgen de Leeuw op zijn toch door de dierentuin en laten de dieren op de piano tot leven komen.
Centraal staan delen uit ‘Le Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns, oorspronkelijk als grapje geschreven om de draak te steken met zijn collega-componisten. Daarnaast klinken nog schitterende stukjes van Ravel, Fauré en zelfgeschreven dieren.
De muziek alleen al is prachtig, maar door de vertelling eromheen is deze voorstelling ook toegankelijk voor de jongste concertbezoeker.

Anne-Maartje Lemereis (1989) is componist en pianist. Ze studeerde compositie bij Jeroen D’hoe en Caroline Ansink en volgde tijdens haar Masteropleiding ook pianolessen bij Henry Kelder aan het Utrechts Conservatorium. Anne-Maartje runt een eigen lespraktijk in Utrecht en Amersfoort en is actief als componist en uitvoerend musicus.

Daan van den Hurk (1987) is pianist en componist. Hij studeerde in 2011 cum laude jazz piano en klassiek piano af aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Bert van de Brink, Cor Bakker en Hans Eijsackers. Daarna studeerde hij verder voor zijn Master in klassiek piano bij Henry Kelder en in compositie bij Jeroen D’hoe. Daan speelt concerten als begeleider en solist in zowel de klassieke muziek, hedendaagse muziek, jazz en lichte muziek. Daarnaast is Daan een bevlogen docent bij muziekschool Ceres in Utrecht.

Datum, tickets & info

Datum: zondag 26 juni
Aanvang: 15:00
Prijs: gratis, donaties welkom!

Carnaval der dieren – 3
Carnaval der dieren -1
Carnaval der dieren -2