Opening Expo Atelier Open: Herman Mulder & Sophie van Tilburg

Herman Mulder is één van de 10x10artist kunstenaars die exposeren bij TOON.
10x10artist is een project van Atelier Open, waaraan ongeveer 80 kunstenaars meedoen: zij hebben allen speciaal voor het project kunstwerken van 10 x 10 cm gemaakt.
Elke maand kiest een 10x10artist-kunstenaar een jonge kunstenaar of maker uit om samen de kelder in te richten met hun werk. Herman koos de 19-jarige Sophie van Tilburg.

Herman werkt met inkt en krijt. Daarnaast maakt hij litho’s en etsen. Ongeacht het materiaal en gereedschap is zijn hoofdmotief de lijn. Soms nonchalant, soms kris-kras door elkaar of juist heel scherp en precies geplaatst. Zijn ideeën en motieven doet Herman op tijdens vakanties, en in Amsterdam Nieuw West; bij zijn bezoeken aan bouwplaatsen. Vooral steigerbouw inspireert hem. In staal en beton of, zoals in het Verre Oosten, in bamboe.

Sophie van Tilburg begint over 2 maanden aan de studie Bèta-Gamma aan de Universiteit van Amsterdam. Zij schrijft al van jongs af aan gedichten over alles wat haar bezighoudt. Tot nu toe heeft ze een enkele keer een gedicht voorgedragen tijdens Pop en Poëzie-avonden op school.

Wat Herman en Sophie bindt is het eiland Terschelling: “De wind is een belangrijk thema voor ons. Door de bomen de andere kant van het bos kunnen zien. Formerum. De zelfvernieuwing van het eiland, de duinen.”
De expositie in de kelder van TOON is een expositie in beweging en kan elke dag anders zijn…..

Herman: “Sophie staat aan het begin van een mooie studietijd. Zij pakt zaken altijd goed op, met een milde serieusheid. Dat maakt het voor anderen prettig en uitdagend met Sophie te werken. Naast haar interesse in verschillende takken van wetenschap is zij gefascineerd door kunst. Als geïnteresseerde liefhebber, maar ook als actieve kunstenaar. Ik vind het reuze leuk samen met Sophie een project in de Atelier Open lijn te doen!”

Sophie: “Herman Mulder maakt mooie kunst. Ik heb hem leren kennen via mijn moeder. Ik vind dat Herman veel interesse toont in de mensen die hij ontmoet. Als Herman iets doet, is dat vol overgave, dat zie je in zijn werk terug. De eerste ets die Herman maakte, is toevallig van het gebouw van mijn middelbare school. Deze ets heb ik gekregen en hangt al jaren op mijn kamer.”

Datum, tickets & info

Datum: zondag 2 juli
Aanvang: 16:00 uur
Einde: 18:00 uur
Prijs: gratis toegankelijk

herman_mulder_sophie_van_tilburg