Springsnow

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op dit unieke natuurverschijnsel. En met Eau d’Amsterdam is er nu zelfs een parfum van deze boom!

In 2016 vieren we de 5e editie van Springsnow. De start is in de Czaar Peterstraat, onlangs verkozen tot leukste winkelstraat van NL! Vijf kunstenaars: Edith Brouwer, Erik Timmermans, Tom Thijsse, Herman Mulder & Carola Rombouts maken elk 1 Lente-Lino en daar 5 prints van. Zo komt er op 5 locaties in de stad een mini-expo: bij Pek & Kleren (Noord), TOON (West), Gifted (Zuid), Antoesa (Oost) & Handmade Heaven (Oost). Op al die locaties ook Springsnowfeestjes!

Bij TOON kun je de een aantal kunstwerken bewonderen die zijn gemaakt met iepenzaadjes en is het parfum Eau d’Amsterdam te ruiken en te kopen. Op 21 mei vindt bij TOON het afsluitings-evenement plaats; de Lente-Boeken-Ruil.

Datum, tickets & info

Datum: van 21 april t/m 21 mei 2016
entree: gratis
locaties: zie website Springsnow

springsnow_1
Springsnow_1
Eau d’Amsterdam_1