SPR!TZL_1
SPR!TZL_2
SPR!TZL_3
SPR!TZL_4

Spr!tzl Tage 2018

Spr!tzl is Silbersee’s atelier voor dwaze kunstenaars. Door een vakjury werden Thanasis Deligiannis, Stopcontact van Akim Moiseenkov & Dave Wismeijer en Manuel Kiros Paolini met zijn Teddy’s Last Ride geselecteerd om deel te nemen aan het eerste Spr!tzl atelier. Zij kregen elk een budget van € 15.000 om hun dwaze plannen verder te ontwikkelen onder mentorschap van Silbersee. Ontmoet deze avond de makers wanneer zij een voorproefje geven van hun eindresultaat dat te zien zal zijn op 4 juli in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

De Spr!tzl Tage vindt plaats van 4 – 7 juli in A Lab, A’DAM Toren, Muziekgebouw aan ‘t IJ en de Tolhuistuin. Voor meer informatie zie www.spritzl.com

Programma:

I/O – re-
re- neemt het publiek mee naar een nachtbar in een afgelegen stad waar een herinnering ronddwaalt. Op de televisie speelt een band uit een ver verleden. Terwijl de tijd verder is gegaan, lijken de muzikanten van toen nog door te spelen. re- is een vervormde comeback van een herinnering en een surrealistisch concert in het hoofd van een zangeres.

Stopcontact  – Warm at Heart
Warm at Heart is een absurdistische voorstelling over drie eenzame muzikanten die verzeild raken in een onverwacht klankenavontuur. Met elektronica, zelfgebouwde decors als instrumenten, hun lichaam en hun stem brengt de band Stopcontact (Akim Moiseenkov, Dave Wismeijer) een humoristisch verhaal over eenzaamheid en het terugvinden van je eigen geluid. Musique concrète meets Frank Sinatra.

Teddy’s Last Ride – Through the valley
Dans, muziek en videoprojectie komen samen in een onverwacht schouwspel, waarin de ethiek van de kijker bloot wordt gelegd. Drie outcasts ontmoeten elkaar in een donker sprookje waarin transgenders, drugsverslaafden en pedofielen hun verhaal vertellen.

Uitvoerenden:

I/O
Thanasis Deligiannis

Stopcontact
Akim Moiseenkov, Dave Wismeijer en Jelle Huiberts

Teddy’s Last Ride
Manuel Kiros Paolini, Milan Schudel, Agnese Fiocchi, Sonia Zwolska, Andy Smart en Sander Roux

 

Spr!tzl is een initiatief van Silbersee in samenwerking met A’DAM Toren, Tolhuistuin, A Lab en Muziekgebouw aan ’t IJ. Spr!tzl wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Datum, tickets & info

Datum: donderdag 21 juni
Deur open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur

Toegang gratis maar graag even aanmelden via info@silbersee.com.