Jager_&_Zipson
FBheaderEMsmall

Theatraal dubbel: Emmelie Zipson & Janneke Jager

Zipson Solo:

Verkeerd Verbonden
of: de naakte waarheid van Emmelie Zipson

Cliché’s zijn niet voor niets cliché’s: het zijn juist die dingen die we allemaal zó goed kennen dat ze een gegeven zijn, en we aan een paar woorden genoeg hebben om te weten waar het over gaat. En toch – of juist daarom – weet Emmelie Zipson ons in haar nieuwe voorstelling op geestige, kwetsbare en herkenbare wijze mee te nemen in haar zoektocht naar liefde, van de chemische samenstelling van verliefdheid tot de verscheurende pijn van teleurstelling. Hoe de eigenschappen die je eerst geweldig vond ineens grote bronnen van ergernis worden, of hoe je samen kunt ontsporen nadat je hartjes en sterren zag. Vol zelfspot en humor vertelt ze openhartig over haar mislukte relaties, die uiteindelijk tot een alles overstijgend inzicht leidden: trouw zijn aan wat goed, en wat niet goed voelt – en daarmee de moeilijke beslissing om het droomplaatje los te laten en haar hart te volgen. De voorstelling roept bij ons allemaal de vraag op: hoe trouw zijn we eigenlijk aan onszelf?

Verkeerd Verbonden is de vijfde solo van actrice/zangeres Emmelie Zipson. De pers over eerdere voorstellingen:

“Zipson is gewoon waanzinnig goed.”
“Emmelie Zipson is een vrouw van extremen die een prachtig helder stemgeluid combineert met een goed gevoel voor overdrijving en absurdisme.”

(Het Parool)

Voor meer informatie en speeldata kijk op www.zipson.nl

Concept, tekst, zang en spel: Emmelie Zipson
Gitaar, arrangementen, zang: Robin Scherpen
Coaching: Anne-Aafke Sol
Regie: Tonje Langeveld
Webredactie en publiciteitsadviezen: Fay Boyer/Fayst

Decorum – Janneke Jager

Regie: Minou Bosua

In ‘Decorum’ worstelt cabaretière Janneke Jager met de Tijd. Ze staat met één been in haar verleden en met haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval. In de spagaat van ouders die zorg nodig hebben en de 40 die alarmerend aan de horizon staat, voelt ze de druk om, nu het nog kan, groots en meeslepend te leven. Maar hoe doe je dat? En waarom noemt men haar ineens mevrouw? En dan is er ook nog die herinnering aan de naturistencamping…
’Decorum’ is een dapper muzikaal pleidooi voor eigenheid en het lef om lang gekoesterde dromen niet langer uit te stellen.

Waarschuwing: Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. Dan weet u dat alvast.

Datum, tickets & info

Datum: vrijdag 13 oktober
Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:30 uur
Pauze: ja
Prijs: €15,-