Jager_&_Zipson

Theatraal dubbel: Emmelie Zipson & Janneke Jager

Zipson Solo:

“In de wacht?! Ik sta al een uur in de wacht, en u zei nog dat het maar ‘even’ zou duren.

Ik wil niet in de wacht, ik wil bij u hangen, blijven hangen of hoe je dat ook zegt. In de wacht voelt het alsof…nou alsof ik word afgesloten van u en ons gesprek, begrijpt u? En daar kan ik niet tegen…”

Voor haar nieuwe voorstelling ‘Zipson solo’ laat Emmelie zien waarom zij zo verslaafd is aan contact en in wat voor vreemde, dikwijls gênante situaties zij hierdoor belandt. Onder deze persoonlijke drang naar contact en de zoektocht naar haar eigen weg, gaat een geheel ander verhaal schuil wat vertelt moet worden. Over haar. Een verhaal over kiezen voor jezelf en daarnaar handelen. Een verhaal over in het diepe durven springen omdat je niet anders kunt.

Verwacht komische en herkenbare gesprekken, hier en daar een lied, maar vooral een verhaal met een goeie dosis hilariteit, lichtheid en openheid. Dit keer is het menens.

Concept, tekst en spel: Emmelie Zipson
Coaching: Anne-Aafke Sol

Decorum – Janneke Jager
Regie: Minou Bosua

In ‘Decorum’ worstelt cabaretière Janneke Jager met de Tijd. Ze staat met één been in haar verleden en met haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval. In de spagaat van ouders die zorg nodig hebben en de 40 die alarmerend aan de horizon staat, voelt ze de druk om, nu het nog kan, groots en meeslepend te leven. Maar hoe doe je dat? En waarom noemt men haar ineens mevrouw? En dan is er ook nog die herinnering aan de naturistencamping…
’Decorum’ is een dapper muzikaal pleidooi voor eigenheid en het lef om lang gekoesterde dromen niet langer uit te stellen.

Waarschuwing: Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. Dan weet u dat alvast.

Datum, tickets & info

Datum: vrijdag 13 oktober
Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:30 uur
Pauze: ja
Prijs: €15,-