Over Trio Tango Extremo

Open deur bij TOON is gratis toegankelijk. De winkel is geopend voor publiek en er zijn een aantal stoeltjes voor diegene die neer willen stijken!

Over Trio Tango Extremo:

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble.

Het repertoire van de groep is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. Tango Extremo speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tango salon.

Het ensemble heeft de afgelopen zes jaar onder andere getoured in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Kurdistan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Uruguay, Portugal, Ierland en China. Daarop volgden concertreizen naar o.a. Rusland, Zuid-Afrika, Botswana, Groenland en Uruguay. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië: het meest prestigieuze tango festival ter wereld.

LINE UP TRIO TANGO EXTREMO

Tanya Schaap viool
José Lopretti piano
Sandor Kem contrabas

 

Datum, tickets & info

Datum: zondag 10 januari
Aanvang: 15:00 uur
Gratis toegang

Schermafbeelding 2015-12-20 om 20.33.24