UNDERGROUND by CHRISTEL MITCHELL

De Amsterdamse fotograaf Christel Mitchell, die voor haar vorige project samenwerkte met KesselsKramer, opent op donderdag 22 september 2016 een nieuwe expositie in de kelders van TOON Amsterdam, met krachtige, weinig verhullende beelden van onder meer de extravagante artiest Rose Wood en mannen die relaties hebben met poppen.

Na haar vorige project GISEL., waarmee ze een succesvolle expositie beleefde in de Melkweg Galerie in Amsterdam en waarvan reclamebureau KesselsKramer een boekje samenstelde, exposeert Christel Mitchell binnenkort in TOON drie nieuwe fotoseries. Naast de onderstaande, niet eerder geëxposeerde series worden ook een ongecensureerd overzicht van de complete serie GISEL. getoond, en een klein aantal portretten van Nederlandse acteurs. Mitchell: “Bij TOON krijg ik de mogelijkheid om mijn werk op een manier te exposeren die past bij mijn werk, waardoor de toeschouwer zich betrokken zal voelen bij het onderwerp.”

ROSE WOOD
Performance artist Rose Wood geeft in exclusieve clubs in Londen en New York extreme shows vol seks, drugs, dood en verderf, en kan Lady Gaga, Janet Jackson, Jude Law en Robert Downey jr. tot haar fanschare rekenen. Mitchell volgde Rose Wood backstage en in haar privéleven, en geeft met haar foto’s een kijkje in het bizarre maar mooie leven van de artiest.

SHE
Voor SHE volgde Mitchell mannen die een relatie onderhouden met ‘real life’ siliconen poppen, en daarin hun perfecte liefdespartner hebben gevonden.

ASYLUM
Deze serie is geschoten in een psychiatrische instelling in een klein dorpje in de bergen van Nepal, en toont de schrijnende omstandigheden waarin gehandicapten en albinokinderen leven.

De pers eerder over het portfolio van Mitchell

MARIE SUMALLA – LE MONDE: “Amazing, crazy good work.”

RIXT HULSHOFF – UNSEEN: “Ontroerend, fascinerend , waanzinnig goed werk.”

DAPHNÉ ANGLÈS – NEW YORK TIMES: “Amazingly strong work. Her portraits touch the soul of the viewer.”

Datum, tickets & info

Datum: 22 september tot en met 22 oktober
Openingstijden: di – za 10:00 – 18:00 en zo 12:00 – 18:00 uur.
Entree: gratis

opening donderdag 22 september, 17:00 – 21:00

ChristelMitchell_
ChristelMitchell_0
ChristelMitchell_2
ChristelMitchell_3
ChristelMitchell_4
ChristelMitchell_5
ChristelMitchell_6
ChristelMitchell_7
ChristelMitchell_8
ChristelMitchell_9