Vera_de_Bree_1
Vera_de_Bree_2

Vera de Bree – EP Presentatie ‘Where To Begin’

Kort na haar afstuderen aan de master van de Toneelschool van Amsterdam, pakt singer/songwriter Vera de Bree haar koffer vol met liedjes en vertrekt naar het Zuiden van Frankrijk. Daar, in de kunstgalerie van Rain Heron en Lance Ojeda, geeft ze concerten genaamd: ‘A girl and her piano’. Na 10 jaar intensief touren met verschillende grote Nederlandse orkesten, geeft Vera, in het land waar de roots liggen van haar familie, voor het eerst concerten helemaal alleen. Met eigen liedjes en haar favoriete Engelse-  en Franstalige liedjes, gezongen van hart naar hart. Rain, Lance en haar Franse publiek inspireren Vera, die zomer van 2016, tot het opnemen van nieuw repertoire.

Terug in Amsterdam, belt Vera meteen haar muzikant vrienden bij elkaar en neemt ze vijf eigen songs op, in de Souldust Studio van Pim Dros. Met speciale aandacht voor de poëzie in de liedteksten. Vandaaruit ontstaat de sfeer van de song. Het opnemen met haar geweldige muzikanten was magisch en al een cadeautje op zich. Maar Vera heeft meer plannen. Haar grote wens is haar liedjes zoveel mogelijk te laten horen aan haar publiek. Te beginnen met deze EP Presentatie in TOON!

‘Where To Begin’

Vera de Bree’s nieuwe EP ‘Where To Begin’ bevat vijf zelfgeschreven Engelstalige songs. Haar muziek is rauw, maar subtiel en doordacht in haar puurheid en soul. Met invloeden uit de jazz en blues. Vera’s warme en soepele stem omarmt met volle overgave haar uitdagende teksten en melodieën. Met haar muziek verbindt ze haar luisteraars met hun dagdromen, maar ook met hun aardse up’s en down’s. Gecombineerd met een elegante verwondering zoals een hedendaagse Alice in Wonderland. Zo verzoent Vera een oude ziel, met de verwondering van een jong meisje. Veel van haar liedjes gaan over alleen zijn, om van daaruit juist contact te maken. Bij het schrijven van haar muziek laat Vera zich inspireren door haar blues, jazz en soul helden, zoals Nina Simone, Gregory Porter, Shirley Horn en Joni Mitchell.

I honor fantasy

The thin line of reality

That only can rhyme

When it’s filled with

Fresh discovered

Honesty.

Vera de Bree

Datum, tickets & info

Datum: vrijdag 1 september
Aanvang: 20:30 – 21:30 uur
Pauze: nee
Prijs: gratis