Amsterdammers verkopen huis massaal

Amsterdammers verkopen huis massaal

Waar iedereen dacht dat de vastgoedmarkt toe is aan een lange periode van afkoeling, blijkt niets minder waar. Woningeigenaren verkopen hun huis nog steeds massaal in deze tijd van forse toename van woningwaardes. Een huis verkopen in Amsterdam is dus nog steeds een hot item.

En gelijk hebben de woningeigenaren, omdat zowel particulieren als zakelijke kopers grote bedragen over hebben om een woning in Amsterdam te kunnen kopen. Een kleine studio voor drie ton is geen uitzondering. En waar woningeigenaren massaal naar omliggende plaatsen verhuizen, zoals Almere, wensen vele mensen dus een plaatjes in de stad zelf. En daar betalen ze fors voor, want nog steeds wordt er enorm overgeboden.

Amsterdam is natuurlijk een prachtige stad waar zowel binnenlandse als buitenlandse kopers graag wensen te wonen. Zowel vanwege de werkgelegenheid alsmede om het feit dat het een pracht van een stad is met veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan verhuur, want ook in de hogere segmenten is er een enorme vraag naar woningen. Niet enkel studenten of tijdelijke arbeidsimmigranten, maar ook gewoon Nederlandse gezinnen met een grote portemonnee kopen de huizen om zich er te vestigen. Wie nu nog een plek in de middenring van Amsterdam wenst, zal veel moeten betalen om er een huis te kunnen bemachtigen.

De woningmarkt gekte in Amsterdam is ook overgewaaid naar andere prachtige plaatsen zoals Den Haag of Rotterdam. Rotterdam is bijna even populair en heeft nog meer potentie, maar is een heel andere stad dan Amsterdam. Het zijn steden die niet te vergelijken zijn qua inrichting, type bedrijven en zelfs de doelgroep. Al zullen wellicht buitenlandse investeerders wel een gedeelde doelgroep zijn van kopers van woonhuizen.

Naast de grote particuliere markt in Amsterdam, zijn er ook veel zakelijke partijen die huizen opkopen. Denk aan vastgoedbedrijven, vastgoedfondsen die opereren als opkoper. Ze verhandelen of verhuren er graag de woningen, want er is gewoon enorme interesse.

De verwachting is dat de toename van woningprijzen en overbiedingen in Amsterdam nog wel even door zal gaan tot er bijvoorbeeld een enorme financiƫle crisis komt. Maar zelfs dan zal Amsterdam over voldoende ruime mogelijkheden beschikken voor een zeer actieve lokale woningmarkt.

 

 

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/amsterdam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *